• Почетна
  • Новости
  • "ЗЕЛЕНИЛО БЕОГРАД" У ТОКУ ВИКЕНДА ИНТЕРВЕНИСАЛО НА 22 ЛОКАЦИЈЕ У ГРАДУ

"ЗЕЛЕНИЛО БЕОГРАД" У ТОКУ ВИКЕНДА ИНТЕРВЕНИСАЛО НА 22 ЛОКАЦИЈЕ У ГРАДУ

orezТоком викенда, због јаке Кошаве, екипе ЈКП „Зеленило Београд” интервенисале су на 22 локације у граду.

Дежурне екипе радиле су током целог викенда и излазиле на терен на све позиве грађана, како би уклонили преломљена стабла и гране, без обзира да ли се ради о јавној или приватној зеленој површини. Интервенција на површинама које су обухваћене Програмом одржавања ЈКП „Зеленило Београд“ било је укупно 10.

Највећа штета забележена је на површини у кругу Ортопедске болнице на Бањици, где се извалило стабло багрема из корена, и пало на два аутомобила. Преко пута исте болнице-у кругу касарне, преломило се стабло софоре и наслонило се на кров аутобуског стајалишта.

Такође, до штете је долазило и на стаблима у приватним двориштима, попут стабла бора висине 20 метара, у Карапошевој уици, на Бановом брду, које се извалило и наслонило на електроводове. У улици Димитрија Туцовића са дрворедног стабла липе одвалила се грана и пала преко коловоза. Интервенисано је и у улицама Кнеза Вишеслава, Игњата Јоба, Божидара Стојановића, Јурија Гагарина, Прве пруге и у парку код Економског факултета.

За све случајеве преломљених грана, оборених или оштећених стабала која могу нанети материјалну штету или угрозити живот грађана, суграђани се могу обратити дежурној служби ЈКП „Зеленило Београд”, Булевар војводе Мишића 85а, на телефон 2650-683. Дежурна служба радним данима ради од 15 до 7 часова наредног дана, а викендом и празницима 24 часа. Позивање дежурне службе могуће је и преко Градског центра за обавештавање, дежурне инспекције и МУП-а.

© ЈКП Зеленило-Београд