НОВИ СПОРТСКО РЕКРЕАТИВНИ КОМПЛЕКС У РЕСНИКУ

P8040093c087У Јелезовачкој улици бр. 42, у стамбеном насељу Ресник, на површини од 2050 м2, изграђен је мини спортско рекреативни комплекс.

 

Комплекс обухвата два спортска терена-кошаркашки (500 м2), терен за рукомет и мали фудбал (600м2), као и  дечје игралиште (200м2) у оквиру кога је изграђена и мања теретана на отвореном са фитнес справама. ЈКП “Зеленило Београд” изградило је ове терене на иницијативу грађана који живе у том крају.

Поменути спорстки терени су асфалтирани, а на њима су постављене кош конструкције и голови за рукомет и мали фудбал. Око терена према стамбеним објектима и дечјем игралишту  постављена је жичана ограда висине 4м. На једној заједничкој бочној страни изградјене су трибине за седење и праћење дешавања на оба терена.

 

Дечје игралиште је обложено гуменим плочама за безбедно коришћење дечјих реквизита, иначе урађеним у радионици “Зеленила Београд” и обухвата: две дупле клацкалице, две дупле љуљашке, вртешку и пењалицу. У његовом доњем делу монтиране су фитнес справе за вежбање на отвореном, такође израђене у радионици “Зеленила Београд”.

 

Зелена површина је формирана на 1500 м2, између терена и игралишта, али и према стамбеним објектима.

 

Дуж стаза, терена и игралишта постављено је 14 клупа без наслона и 5 ђубријера.

 

Стамбено насеље Ресник налази се на општини Раковица и не припада најужем центру града. Међутим, радови  које су радници „Зеленила Београд“ извели допринели су да се и овај део не разликује од осталих делова Београда, поготово када је реч о могућности бављења спортско рекреативним активностима на отвореном.

 

У стамбеном насељу Ресник, поред овог спортског рекреативног центра, радници “Зеленила Београд” изводили су и радови на санацији зелене површине још у Јелезовачкој улици  код бр. 4-6 , Подвалској бр. 92 и Едварда Грига бр. 11-13.

 

I локација (Ул. Јелезовачка бр. 4-6) - постављене су гумене плоче (28м²), рустик гарнитура, две љуљашке са два седишта, две металне клацкалице са две руде, три бетонске клупе са наслоном, и извршена је замена чамових лајсни у дужини 21,6м. Обављено је фарбање пет старих реквизита, а замењена су седишта са ланцима на три љуљашке, једна руда и четири седишта на клацкалицама.

 

II локација (Ул. Подавалска бр. 92) - постављене су три бетонске клупе са наслоном, метална ограда тип „спортски терени“у дужини 144,96 м², као и комплет конструкција за мали фудбал са мрежом  и табла за кош.

 

III локација (Ул. Едварда Грига бр. 11-13) - постављене су гумене плоче (у дужини 85,56 м²), четири бетонске  клупе са наслоном, замењене су чамове лајсне у дужини 57,6 м, постављене су  три љуљашке са 2 седишта, спортски реквизити „теретана 3, 4, 5, и 6“, а такође су офарбана два стара реквизита и замењена су седишта на клацкалицама  (12 ком.).

© ЈКП Зеленило-Београд