САНИРА СЕ ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ У ЉЕШКОЈ УЛИЦИ

Стамбено насеље у Љешкој бр. 63 у општини Чукарица ускоро ће добити ново дечје игралиште, коме ће се највише обрадовати малишани и њихови родитељи.ljeska3

Ново дечје игралиште imaće специјалну гумenu podlogu (120м2) на којој ће бити постављена четири реквизита: пењалица са љуљашком, клацкалица, њихалица и вртешка. Уместо ранијег, биће изграђен нови бетонски зид у дужини од 18 метара на коме ће се поставити дрвене лајсне за седење, и који ће истовремено служити као ограда једног дела дечјег игралишта. Око остатка игралишта биће постављена метална ограда, у дужини од 74м. Улаз u igralište biće могућ кроз три капије до којих ће водити стазе од бетонских плоча у црвеној и сивој боји. Стазе ће бити оивичене баштенским ивичњацима, а дуж њих ће бити постављено 12 бетонских клупа са наслоном.

Радови су започети средином марта, а завршетак radova је предвиђен за средину маја.

Површине око дечјег игралишта биће урађене од камених плоча. Травњак ће бити формиран на око 2.000 квадрата, заједно са оним делом око игралишта у ширини од 2м, Засадиће ће се и13 садница.

Истовремено, на овој локацији у току је и изградња дуплог колског ивичњака око зграда, као заштита травњака, али и саме зграде од ерозије земљишта.

{ppgallery}ljeska1ljeska2ljeska3ljeska4{/ppgallery}

© ЈКП Зеленило-Београд