• Почетна
  • Новости
  • У ТОКУ СУ РАДОВИ НА ОБНОВИ СТАЗА И ЗЕЛЕНЕ ПОВРШИНЕ У БЛИЗИНИ ЦВЕТКОВЕ ПИЈАЦЕ

У ТОКУ СУ РАДОВИ НА ОБНОВИ СТАЗА И ЗЕЛЕНЕ ПОВРШИНЕ У БЛИЗИНИ ЦВЕТКОВЕ ПИЈАЦЕ

radoviРадови на санацији зелене површине између улица Вјекослва Ковача, Цветкове пијаце и Тихомира Вишњевца су у току. Изградњи нових стаза претходило је рашчишћавање терена и рушење старих и дотрајалих стаза. Урађене су три стазе између којих се налази мали плато (15 м2). Укупна површина нових стаза је 150 м2. Око платоа и стаза поставиће се бетонски ивичњаци у дужини од 200м, као и три клупе са наслоном и две ђубријере. У току је и изградња скалинета са рукохватом које воде до стамбене зграде.

 Плато са клупама биће осветљен канделабрима.

 У оквиру додатних радова, на једном делу површине, изводе се радови на одводњавању терена. Обнова травњака извршиће сетвом травног семена на површини од 700 м2. На зеленој површини предвиђена је садња дрвећа - два стабла липе (Tilia tomentosa) и два стабла брезе (Betula verucosa). Од декоративног шибља биће засађени јоргован (Siringa Vulgaris) и бели бисерак (Simphoricarpus albus).

 На делу где је потребно, површина ће бити заштићена оградом дужине 20 м, ау делу ка улици биће постављено и 15 заштитних стубића као заштита од непрописног паркирања аутомобила.

 

{ppgallery} radoviizrada stepenista izrada staza uradjene staze{/ppgallery}

© ЈКП Зеленило-Београд