ЦРВЕНЕ РУЖЕ ЗА „ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ“

Дан заљубљених - Свети Валентин, дан је када славимо љубав. Трудимо се да на овај дан вољеној особи укажемо посебну пажњу. Да он не би био као и сваки други, морамо се мало потрудити и учинити га посебним.

 

ruzaЈКП “Зеленило Београд” је у својим малопродајним објектима на Цветном тргу, у Пожешкој 61а и на Канаревом брду припремило за овај празник посебне цветне аранжмане. Најчешћи поклон који се дарује на овај дан је црвена ружа која је препознатљив симбол љубави. „Зеленило Београд“ је припремило довољну количину овог цвећа, по приступачним ценама. За оне који желе да драгој особи поклоне мање традиционалан дар, осим ружа, у нашој понуди ће се наћи и друге врсте резаног цвећа, као и аранжмани од орхидеја, фрезија, лала, љиљана, гербера, итд. Специјалну понуду ове године чине веома декоративне собне биљке одгајене у нашим стакленицима. Вољену особу можете обрадовати цикламама, каланхојом, аспарагусом, драценом, одређеним врстама фикуса, пеперомијом, итд. Ове биљке продају се у модерним посудама интересантних боја, а украсни детаљи у облику бубамаре, лептира и сл. ће сасвим сигурно измамити осмех на лицу особе којој дарујете поклон. Они коју своју љубав, оданост, приврженост и поштовање желе да искажу особама које се налазе у иностранству не морају да брину јер наша служба „Интерфлоре“, врши доставу цветних аранжмана. „Интерфлора“ је међународна организација за доставу цвећа на дату адресу са седиштем у Цириху. ЈКП ”Зеленило Београд” је чланица ове организације више од 30 година и до сада је успевало да испуни високе стандарде у тачности испоруке и лепоти аранжмана. Испоруком покрива територију Београда, а у цвећари на Цветном тргу можете поручити цветни аранжман и послати га у свет преко једне од преко 160 земаља чланица. Интефлора покрива све континенте, а цвеће стиже на адресу у жељено време. Интерфлора, Цветни трг, тел: 011/ 3640-352

 

Празник заљубљених, односно Свети Валентин потиче још из доба Римског царства и верује се да је назван по свештенику из трећег века нове ере, који је тајно венчавао заљубљене парове, упркос забрани римског императора Клаудија Другог, због чега је на крају и погубљен. Српска православна црква овај дан обележава као дан Св. Трифуна - заштитника и славу виноградара, за кога се верује да штити усеве од поплава, града и разних штеточина.

© ЈКП Зеленило-Београд