ВЕСНА ЂОКОВИЋ НА ВРХУ ЕВРОПЕ

На врху Мон Блан завиорила се застава "Зеленила"

vesnaЧовек је од свог постанка у контакту са својим окружењем-природом. Простране водене површине застрашујућe силине, планински врхови у самој близини неба, олујни ветрови невероватне снаге итд., предмет су сталног људског страха али и дивљења. Ни та несразмерна моћ није га, међутим, одвратила од непрекидне жеље и тежње да ту задивљујућу и често несхваћену силу укроти, колико толико победи и стави под своју контролу.

Том изазову без обзира о чему се радило, су током људске цивилизације прибегавали они најхрабрији и најпаметнији. На одређени начин таквим покушајима свакако припада и освајање највиших планинских врхова.

Од скоро тој групи посебних припада и наша колегиница Весна Ђоковић. Она се након три дана мукотрпног пењања, попела на сам врх Европе –Мон Блан, који се налази на висини 4810 метара. Овај подвиг је остварила у среду 8. августа тачно у 9:30 часова са још 15 планинара од укупно 22 који су кренули у ову опасну авантуру у организацији Планинарског друштва „Железничар“. Захваљујући чудесном подвигу Весне на највишем врху Европе завиорила се и застава ЈКП „Зеленило Београд“.

© ЈКП Зеленило-Београд