• Почетна
  • Новости
  • 170 САДНИЦА JE ЗАСАЂЕНО НА КЕЈУ КОД ХОТЕЛА ЈУГОСЛАВИЈА НА НОВОМ БЕОГРАДУ

170 САДНИЦА JE ЗАСАЂЕНО НА КЕЈУ КОД ХОТЕЛА ЈУГОСЛАВИЈА НА НОВОМ БЕОГРАДУ

P2150079Радници „Зеленила Београд“ заједно са покретом горана Србије и покретом горана Београда засадили су данас 170 садница на потезу од Ушћа ка хотелу „Југославија“. Засађено је 70 садница јасена, 70 садница сибирског бреста и 30 садница јавора. ЈКП „Зеленило Београд“ је подржало ову Акцију и помогло у њеној реализацији.

У овој Акцији, коју су организовали Покрет горана Србије и Београда, као и Управа за Шуме Републике Србије, учествовали су и млади горани са општина Раковица, Чукарица, Врачар, Савски венац и Нови Београд.

Присутнима су се испред „Зеленила Београд“ обратили - директор Сектора одржавања, Дражен Тица и Љубомир Попара, главни инжењер Сектора за одржавање, пожелевши младим горанима срећан и успешан рад.

Новица Милојковић, Председник покрета горана Србије, истакао је значај садње нових стабала за очување животне средине. Док је директор Управе за шуме Републике Србије, Перица Грбић рекао да је ова садња, између осталог, организована и поводом обележавања више значајних датума : 21. марта - Светског Дана шума, поводом 17 векова од доношења Миланског едикта, што симболизује 170 засађених садница, и поводом обележавања данашњег датума, када је почела изградња Новог Београда.

 

 

{ppgallery}P2150076P2150079P2150099P2150084{/ppgallery}

© ЈКП Зеленило-Београд