• Почетна
  • Новости
  • УРЕЂЕН ЈЕ МЕЂУБЛОКОВСКИ ПРОСТОР У БЛОКУ 1 НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ

УРЕЂЕН ЈЕ МЕЂУБЛОКОВСКИ ПРОСТОР У БЛОКУ 1 НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ

Стамбено насеље у Блоку 1 на Бежанијској коси новијег је датума. О уређењу неуређених слободних међублоковских површина, побринули смо се у протеклој години.

У првој фази радова урађено је дечје игралиште са прилазним стазама, док је у другој фази радова урађен кутак за миран одмор и теретана на отвореном.

На радост наших најмлађих суграђана прво је урађено дечије игралиште, површине 304 м2. Игралиште је у целости покривено специјалном гуменом подлогом за безебедно коришћење дечјих реквизита, као и већина игралишта која се раде у последње време. Од реквизита за игру деце постављена су: два тобогана, две лучне пењалице, једна љуљашака са два седишта, три клацкалице са две руде, две двоструке квадратне пењалице са дуплом љуљашком и две вртешке. Сви реквизити произведени су у радионици „Зеленила Београд“.

У другој фази радова урађена је третана на отвореном на површини од 122 м2, са пет реквизита за вежбање испод којих је постављена гумена подлога. Недалеко од теретане, за наше најстарије суграђане, изграђен је и тзв. кутак за миран одмор са два шах стола где су постављена четири поља за игру. Укупна површина комуникационих и пешачких стаза у овом међублоковском простору је око 1500 м2, оне су урађене од бетонских плоча у црвеној, сивој, црној и белој боји. Дуж стаза су уграђени баштенски ивичњаци (735 м), а за одвођење вода бетонске риголе (152 м). Урађено је и степениште које води ка улици Др Ивана Рибара у дужини од 87 м са рукохватима (15 м).

I faza radovaЧетрнаест бетонских клупа са и двадест седам без наслона, као и десет ђубријера могу да користе сви који желе да се одморе, уживају или су у пратњи деце. Такође, извршена је и садња 14 високих четинара, 41 високих лишћара, као и 18 ниских и средњих лишћара. У првој фази, као и у другој формирани су травњаци. У првој фази је извршена сетва травног семена на површини од 800 м2, а у другој фази извршена је сетва на површини од 3.175 м2. Изградња планираних садржаја допринела је квалитетнијем и здравијем провођењу слободног времена станара суседних зграда смештених између улица Недељка Гвозденовића, Магеланове и Др.Ивана Рибара, свих узраста, а посебно младих.

© ЈКП Зеленило-Београд