Новости

Садња стабала испред Штарк Арене

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић, министар рударства и енергетике Александар Антић, министар за заштиту животне средине Горан Триван, директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић, в.д. секретара за заштиту животне средине Ивана Вилотијевић и представници Секретаријата за енергетику присуствовали су данас садњи новог дрвореда на зеленој површини испред Штарк Арене.

Настави са читањем

Ново лице Пионирског парка

Градоначелник Београда Синиша Мали и генерални директор ЈКП „Зеленило-Београд“ Слободан Станојевић обишли су данас завршене радове на реконструкцији Пионирског парка.

Настави са читањем

Београд током протекле године богатији за скоро пет хиљада стабала

Јавно комунално предузеће „Зеленило – Београд” током протекле године највише је било ангажовано на изградњи и санацији дечјих игралишта, стаза, скверова, урбаних џепова, паркова. Ипак, можда најважнији посао који ово предузеће ради, није тако једноставно уочљив али засигурно највише утиче на квалитет средине у којој сви боравимо, јесте нега постојећих и садња нових стабала у граду.

Како је прецизирао директор овог предузећа Слободан Станојевић, током 2017. године дрвореди града постали су богатији за 1.049 стабала, а јавне зелене површине за 3.050 стабала. У оквиру спровођења Стратегије пошумљавања Београда у јесењој садњи засађено је 271 стабло, поред већ 470 посађених у пролећној садњи.

Настави са читањем

Препорука - „Купите јелку са бусеном“

ЈКП „Зеленило-Београд“ за Новогодишње и Божићне празнике продаје јелке са бусеном у расадницима Ул. Војводе Степе бр. 405 и Ул. Марије Бурсаћ бб у Земуну, као и у својим цвећарама на Цветном тргу и Канаревом брду.

Настави са читањем

© ЈКП Зеленило-Београд