Новости

Висеће саксије са цвећем од друге петље Арена до бензинске станице „Змај“

Радници ЈКП Зеленило-Београд поставили су овог пролећа у најпрометнијим београдским улицама висеће саксије са цвећем на стубове јавне расвете, а тренутно је у завршној фази њихово постављање на деоници Аутопута, од петље „Ласта“ до аеродромa Никола Тесла. По окончању радова, који се иначе, по први пут обављају на аутопуту кроз Београд, у дужини од 22 километра, овај правац биће украшен тако што ће на укупно 492 стуба јавне расвете бити постављене укупно 984 саксије са цвећем. 

Настави са читањем

АКЦИЈА „ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД“

Акција „ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД“, у организацији ЈКП Зеленило-Београд, траје већ 16 година и постала је традиционалана.  Шеснaест година за редом, друже се најнепосредније грађани Београда и јавно комунално предузеће Зеленило-Београд.

 Циљ  ове  Акције је  развијање позитивног односа према зеленилу и цвећу код грађана, уз истовремену мотивацију да у позитивној конкуренцији за избор најлепших простора унапреде стање свог непосредног окружења.

Настави са читањем

Волонтери уредили површине на Вождовцу

Запослени у компанији Атлантик група, њих преко 50, чистили су данас зелене површине у стамбеним насељима Коњарник и Медаковић 3. Ова друштвено одговорна компанија одлучила је да помогне суграђанима и очисти зелене површине око стамбених зграда.

Са лепим временом фреквенција корисника зелених површина је повећана, а самим тим и зелене површине се, уз све напоре „Зеленила“  и осталих комуналних служби да их одрже у уредном стању, веома брзо запрљају.

Волонтери су уређивали површине у  улици Боривоја Стевановића бр.1-11 и 10-12в,  у Устаничкој улици бр.112-120 и у Љермонтовој бр. 10- 12.

Настави са читањем

Ново дечје игралиште, теретана на отвореном и кутак за миран одмор у насељу Бањица

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић и генерални директор ЈКП Зеленило Београд, Слободан Станојевић присуствовали су отварању дечјег игралишта и теретане на отвореном у Црнотравској улици на Бањици.

Настави са читањем

На новим теренима за фудбал у парку Ушће одиграна ревијална утакмица

Екипе Града Београда и Српске уметничке репрезентације Art football Србија одиграле су ревијалну пријатељску утакмицу на новоизграђеним теренима за мали фудбал у парку Ушће. 

У тиму Града Београда играли су градоначелник Синиша Мали, председник Скупштине града Никола Никодијевић, заменик градоначелника Андреја Младеновић, члан Градског већа Драгомир Петронијевић, секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак, директор ЈКП „Зеленило –Београд” Слободан Станојевић, директор Туристичке организација Београда Миодраг Поповић, подсекретар за спорт и омладину Никола Рајичић, подсекретар за образовање и дечју заштиту Игро Раичевић и оперативни директор у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда Предраг Вулиновић. 

Настави са читањем

Завршена обнова Градског парка у Земуну

Градоначелник Београда Синиша Мали, генерални директор ЈКП Зеленило Београд Слободан Станојевић и представници општине Земун, обишли су данас реконструисани Градски парк у Земуну.

Највећи парк у Земуну после санације добио је другачији, лепши изглед. Стазе, застори и ободна степеништа у парку су потпуно обновљени (12.000 м2), а парк је богатији за још једно дечје игралиште.

Настави са читањем

© ЈКП Зеленило-Београд