Новости

У току је кошење зелених површина широм града

Запослени у ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд тренутно су ангажовани на пословима кошења зелених површина широм Београда. Кошење травнатих површина је најобимнији посао у делатности којом се бави ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд, а траје од марта до октобра месеца.  Укупна површина травњака у граду о којој бригу води ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд простире се нa преко 2000 хeктaрa.

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд у пуном капацитету коси зелене површине свих категорија широм Београда, како би суграђанима обезбедили пријатан боравак напољу са почетком топлих пролећних дана.

Са кошењем у вишим категоријама, парковима и партерима се започело 24.03.2021. године, док се са кошењем травнатих површина који се налазе у стамбеним насељима, започело од почетка априла месеца. Кoшење се врши прeмa тачно утврђеној динамици.

Настави са читањем

Разбијање предрасуда и рушење табуа -жена возач камиона

Иако је рад у “Зеленилу-Београд” у Сектору за транспорт и механизацију традиционално прихваћен као „мушка“ пословна средина, Ивана Ђокић доказује да оваква перцепција често није у вези са реалном сликом. Управо Ивана својим свакодневним залагањем, ангажовањем и преданим радом  доприноси унапређењу зелених површина у граду. 

Ивана нас је дочекала у Радној јединици Нови Београд, која је по површини на којој се уређују и негују зелене површине нејвећа у граду Београду. Возило које јој је додељено је путарски камион.

Настави са читањем

Почиње трећа фаза радова обнове шеталишта Лазаро Карденас у Блоку 44

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд ће у суботу 10.априла, започети радове у оквиру III фазе санације шеталишта „Лазаро Карденас“, у Блоку 44.

Овом фазом радова биће обухваћен крак шеталишта који се пружа кроз Блок 44, од Нехруове до Гандијеве улице. Читав овај простор ће после обнове добити потпуно другачији, савремен и уређен изглед.

Предмет радова је формирање функционалне јавне зелене површине шеталишта „Лазаро Карденас“, са веома значајном улогом амбијента за боравак на отвореном за цео стамбени блок, како у погледу кретања, задржавања и мирног одмора, тако и у погледу повезивања различитих фреквентних праваца кретања.

Настави са читањем

Обнавља се „зелени зид“ на Платоу „Ђоке Вјештице“

Запослени ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд ће данас (08.04.2021. године) започети радове на обнови зеленог зида на Платоу „Ђоке Вјештице“, заменом панела.

Проток времена је, ипак, учинио своје па је „зеленом зиду“, који је био први постављен у граду, 2014. године, приликом реконструкције платоа,  неопходна санација.

Настави са читањем

Засађене нове саднице на шеталишту поред Дунава

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд заједно са Друштвом за реосигурање „Дунав Ре“ засадило је 16 стабала црвенолисне шљиве уз шеталиште поред Дунава у близини СЦ „Милан Гале Мушкатировић“.

Уз симболично пресецање врпце, овај нови дрворед предат је граду и грађанима Београда који ће уживати у његовој лепоти, посебно у пролеће када стабла буду у пуном цвету. 

Настави са читањем

Засађене нове саднице на шеталишту у близини куле Небојша

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић посадила је данас саднице на Старом граду и поручила да је озелењавање, посебно градских зона, од изузетног значаја за квалитет ваздуха који удишемо.

Министарка је саднице посадила заједно са председником те општине Радославом Марјановићем и генералним директором ЈКП “Зеленило-Београд“, Београд Слободаном Станојевићем, а акција је део пројекта "Озелени Стари град“, који се реализује уз подршку министарства. Уз техничку подршку ЈКП "Зеленило-Београд", Београд засађен је нови дрворед дуж бициклистичке стазе, на потезу од Споменика браниоцима Београда ка Небојшиној кули.

Настави са читањем

© ЈКП Зеленило-Београд