Новости

Акција чишћења на Врачару

Током суботе и недеље 28 и 29. новембра у ЈКП “Зеленило-Београд”, Београд је у сарадњи са ГО Врачар, ЈКП “Градска чистоћа” и организацијом Европске недеље за смањење отпада учествовало у акцији чишћења површине између улица Томе Максимовића и Јужног булевара на Врачару. Овом приликом сакупљено је 43 џака отпада.

Учесници акције током чишћења су обраћали су пажњу на то шта се може рециклирати, а шта не и сортирали отпад. Током акције сакупљено је много амбалажног отпада , а учесници су апеловали на то да сви треба да поведемо рачуна о отпаду који стварамо и како га одлажемо и да својим примером покажемо другима како се води рачуна о животној средини.

 

Обавештење о планираним радовима на Чукарици

Обавештавамо суграђане да ће ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд  у уторак и среду (17. и 18. новембра 2020. год.) вршити радове на обнови травњака на површинама уз саобраћајнице на општини Чукарица. Уз помоћ неопходне механизације ови радови ће се изводити на угловима улица: Кировљеве и Љешке, Кировљеве и Тургењеве, Кировљеве и Паштровићеве.   Радови ће се изводити у времену од 7:30 до 14:30 часова уз повремену обуставу саобраћаја у овим улицама.

Молимо суграђане за стрпљење и разумевање.

Настави са читањем

Ново игралиште у Скојевском насељу

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је новоизграђени парк у Скојевском насељу у Раковици. Весић је том приликом подсетио да је овај парк шездесети јавни простор који је у последњих неколико година уређен у Раковици. 

Настави са читањем

"Зеленило" испунило жељу једанаестогодишњем дечаку

Данас је ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд имало велико задовољство да једном дечаку са Вождовца помогне да испред своје зграде засади бор.

Марко нам се у септембру обратио писмом у коме је изразио своју велику жељу. Сада, када је прошао период вегетације и када су настали повољни временски услови за садњу, дошло је време да се упознамо са њим и ту жељу му испунимо.

Настави са читањем

Планирани радови на Старом новосадском путу

Обавештавамо суграђане да ће ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд сутра (04.11.2020) започети радове на уређењу зелене разделне траке на саобраћајници Стари новосадски пут. Орезивање стабала и крчење подраста вршиће се на потезу од насеља Батајница до Земуна.  Радови ће, у зависности од временских прилика, трајати неколико дана и изводиће се у времену од 7 до 15 часова.

Током тог периода ће се, на делу где су радови у току, сукцесивно затварати лева-брза саобраћајна трака у смеру ка Земуну.

Молимо суграђане за стрпљење и разумевање.

Обавештење о планираним радовима

Обавештавамо суграђане да ће ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд у петак, 30. октобра вршити замену засада на зеленим зидовима на разделној траци у Улици Булевар Војводе Мишића.

Молимо суграђане за стрење и разумевање. Радови ће се изводити у раним јутарњим часовима.

© ЈКП Зеленило-Београд