Новости

Поводом предстојећег празника постављене су државне заставе у Парку „Република Српска“

У склопу обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе, ЈКП „Зеленило-Београд“ је данас поставило седам застава Републике Србије, димензија 480X150 цм у Парку „Република Српска”, који се налази на левој обали реке Саве, између старог Железничког моста и моста Газеле.

Настави са читањем

Оштећена стабла на две локације у Београду

За сада непознати починиоци су данас исекли потпуно здраво, одрасло стабло брезе на зеленој површини испред стамбеног објекта у Улици Булевар Арсенија Чарнојевића бр.93.

Током редовног обиласка терена, запослени су приметили исечено стабло. Сеча је извршена уз помоћ тестере. ЈКП „Зеленило-Београд“ ће поднети пријаву против непознатог починиоца Министарству унутрашњих послова.

Настави са читањем

Редовни радови на одржавању парка Ташмајдан

ЈКП „Зеленило-Београд“ ће у оквиру редовних актовности на одржавању и уређењу парка Ташмајдан, у среду (08.09.2021.) вршити радове на сечи сувих грана и орезивању круне стабала.

Радови ће се вршити у периоду од 7:30 до 14:30 часова уз употребу неопходне механизације.

Настави са читањем

Представљена нова машина за пресађивање стабала

Заменик градоначелника Горан Весић и генерални директор ЈКП „Зеленило-Београд“ Слободан Станојевић присуствовали су данас представљању нове машине за пресађивање стабала.

„Београд већ дуже времена покушава да набави ту веома значајну машину коју имају велики светски градови јер може да помогне у очувању животне средине. Приликом реконструкције улица и ширења инфраструктуре често дешава да неко стабло смета. Нажалост, до сада се то решавало тако што је стабло морало да буде посечено, али смо то надокнађивали садњом три стабла на другом месту. Сада, уз помоћ нове машине - „садише”, стабло можемо да пребацимо на другу локацију где ће оно наставити свој живот. Ову машину смо набавили са великим задовољством, јер је важно да сачувамо свако стабло – рекао је овом приликом Весић и истакао да новом машином могу да се пресађују стабла стара десетак до 12 година, висине до петнаестак метара.

Настави са читањем

Интервенције ЈКП "Зеленило-Београд"

У улици Краља Петра код бр. 47, у дрворедном низу кестена,  ЈКП „Зеленило-Београд“ је у склопу радова предвиђених Програмом редовног одржавања зелених површина, који се изводе у оквиру спровођења мера неге на стаблима извршило уклањање сувог небезбедног стабла кестена. На истом садном месту је посађено ново школовано стабло исте врсте, висине 4м и пречника 6 цм.

Данас је у току дана, у улици Мике Аласа код бр. 22 дошло до прелома стабла врбе, пречника око 40 цм, које се налази у непосредној близини дечијег игралишта. Из безбедносних разлога стабло врбе ће бити уклоњено и уместо њега биће засађено ново стабло  жалосног дуда пречника 3 цм и висине 2м.

Настави са читањем

© ЈКП Зеленило-Београд