Новости

Настављају се радови на санацији Скадарске улице

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд, заједно са другим учесницима у Пројекту реконструкције, дана 15.01.2021. године, наставило je радове на реализацији друге фазе радова, на потезу од Скадарлијске чесме до Улице Страхињића Бана.

Радови које ће у склопу реконструкције Скадарске улице изводити „Зеленило-Београд“ обухватају обнову дрвореда са интегрисаним аутоматским заливним системом и постављање новог мобилијара.

Настави са читањем

Радници ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд ангажовани на чишћењу снега

Радници ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд су заједно са колегама из осталих комуналних предузећа ангажовани на чишћењу снега са јавних површина.

У току данашњег дана на чишћењу снега је ангажовано 364 радника ЈКП „Зеленило Београд“ , Београд. Врши се и посипање соли.  Чишћење снега се обавља ручно и уз помоћ ангажоване механизације.

Настави са читањем

Ново игралиште на Лабудовом брду

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је реконструисано дечје игралиште на Лабудовом брду и том приликом поделио новогодишње пакетиће деци.

– У близини урађен је и „урбани џеп”, којим је повезана основна школа са гимназијом. У овом парку сређен је и простор за пензионере, дата је могућност да се игра шах и стони тенис, тако да је мултифункционалан простор који не служи само деци већ и њиховим родитељима и старијима. Ово насеље засигурно у околини има неколико хиљада становника и одавно је заслужило да има овако уређен простор. Надам се да ће грађани овај парк чувати – поручио је Весић.

Настави са читањем

Замена стабала на Тргу републике

ЈКП „Зеленило - Београд“, Београд ће у среду (16.децембра), у склопу редовних активности на замени дрворедних стабала, у оквиру које је, ове године замењено око 230 садница у нашем граду, започети радове на замени стабала на Тргу републике и на површини испред ТЦ „Стакленац“.

Поједина стабла врсте горски јавор, која су претходно била засађена на Тргу републике, биће извађена, а на њихово место биће засађене висококвалитетне саднице платана висине 10 метара. Ове саднице ЈКП „Зеленило - Београд”, Београд набавило је током јесени како би на нашем централном тргу била засађена ова квалитетна стабла велике висине.

Настави са читањем

Засађено 100 стабала на левој обали Саве

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић,  учествовао је јуче, на Међународни дан људских права, у садњи сто стабала у знак сећања на особе нестале током сукоба у бившој Југославији током 90-их. Акцију је на левој обали Саве организовао Међународни комитет Црвеног крста.

Акцију су подржале екипе ЈКП „Зеленило – Београд”, Београд са директором Слободаном Станојевићем,  Влада Србије, у чије име је у садњи учествовао председник Комисије за нестала лица Вељко Одаловић, као и председник Координације српских удружења породица несталих Душко Челић у присуству неколико породица несталих.

Настави са читањем

Београд богатији за 40 стабала

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, директор Јавног комуналног предузећа „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић и представници АПИ Банке учествовали су данас у садњи 40 стабала младих четинара на левој обали Саве у оквиру акције „Дрво за Београд”. Ова акција спроводи са на иницијативу градоначелника, а у сарадњи са ЈКП „Зеленило – Београд”, Београд.

Према речима градоначелника Радојичића, кроз aкциjу „Дрвo зa Бeoгрaд” дo сaдa je 12 кoмпaниja и мeђунaрoдних oргaнизaциja, приjaтeљa Бeoгрaдa, дoнирaлo и зaсaдило близу 1.500 стaбaлa. 

Настави са читањем

© ЈКП Зеленило-Београд