Новости

Радници ЈКП “Зеленило-Београд“ ангажовани на чишћењу снега

Радници ЈКП „Зеленило-Београд“ су од раних јутарњих часова ангажовани на чишћењу снега са јавних површина. У току данашњег дана на чишћењу снега и посипању соли ангажовано је 396 радника ЈКП „Зеленило Београд“.

Чишћење снега се обавља ручно и уз помоћ неопходне механизације и то: четири специјална возила Wille, два специјална возила Multicar, два ФАП, два Кат-а, 15 трактора Кубота, два трактора Кубота са емулзијом, 19 путара, пет ХТП-а, два Ивека, један Ман, 22 трактора Солис, три Маестрала, један Рекс, један Кипер и један утоваривач.

Настави са читањем

Расадници ЈКП "Зеленило-Београд" раде ове суботе од 7 до 15 часова

Ове суботе сви суграђани који желе да купе јелку са бусеном могу посетити наше расаднике у ул. Војводе Степе бр.405 на Вождовцу и у Мајвичкој бб у Земуну.

Радно време расадника је од 7 до 15 часова.

Засађено 150 стабала Панчићеве оморике

ЈКП „Зеленило-Београд“ је данас заједно са Покретом горана Србије, у склопу обележавања 60 година од оснивања Покрета горана, засадило Панчићеве оморике на више локација у Београду.

У спомен-парку „Јајинци“ засађено је 60 стабала оморике, а у парку Калемегдан, Земунском парку и Ташмајданском парку по десет стабала ове врсте. Још 60 стабала оморике биће засађено на површини око Шумарског факултета.

Настави са читањем

Купите јелку са бусеном и обрадујте драге особе собним цвећем

ЈКП „Зеленило-Београд“ за Новогодишње и Божићне празнике има у понуди јелке са бусеном у својим расадницима ул. Војводе Степе бр. 405 и ул. Марије Бурсаћ бб у Земуну .

Цене „јелке“ са бусеном (Picea abies) у зависности од висине су:

Picea abies  висине 1,0-1,5 м износи 2.000,00 динара.

Picea abies висине 2,5-3,0 м износи 4.000,00 динара.

Picea abies висине веће од 3 м износи 5.000,00 динара.

Настави са читањем

„Садиша“ обрадовао децу вртића „Петлић“

Заменик градоначелника Горан Весић, чланица Градског већа Тања Поповић и генерални директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић посетили су данас вртић „Петлић” на Новом Београду где су, у оквиру акције Фонда за децу и младе „Гнездо”, донирали малишанима јелку са бусеном и потом је с децом окитили за Нову годину.  

У истом вртићу на Новом Београду пресађено је одрасло стабло кугластог багрема. 

Настави са читањем

Процедура о надокнади штете приликом пада стабла или грана са јавних зелених површина које су у редовног Програму одржавања нашег Предузећа

Радници ЈКП „Зеленило-Београд“, и данас, на ширем подручју града настављају са отклањањем последица снеголома.

У претходних 48 сати Оперативни тим за хитне интервенције примио је 1048 пријава за пад стабла или гране. Од тог броја, интервеција је завршена на 592 локације. Екипе „Зеленила“ су и даље на терену и наставиће радове докле год за тим буде било потребе. Приоритет у санарању имају оне локације на којима је услед пада стабла дошло до прекида јавног саобраћаја.

Настави са читањем

© ЈКП Зеленило-Београд