Новости

Уређена зелена површина на Звездари

Заменик градоначаленика Горан Весић, члан већа Општине Звездара Владан Јеремић и извршна директорка ЈКП „Зеленило-Београд”, Београд Наташа Шишаковић обишли су реконструисано дечје игралиште у Устаничкој улици.

Весић је истакао да у том крају Звездаре живи око 5.000 људи, док их је у ширем делу насељено око 12.000. Игралиште, како је прецизирао има око 4.000 метара квадратних у чију је обнову уложено близу 12 милиона динара.

Настави са читањем

У току су радови на уређењу парк шуме „Шумице“

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас радове на уређењу парк шуме „Шумице”, где се на простору од скоро седам и по хиљада квадратних метара обавља комплетна санација пешачких стаза, изградња парка за псе, дечјег игралишта и теретане на отвореном. Радове су обишли и члан Градског већа Драгомир Петронијевић, градска секретарка за заштиту животне средине Ивана Вилотијевић, председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић и извршна директорка за оперативне послове ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд Наташа Шишаковић.

Настави са читањем

Јелке са бусеном поново враћене у природу

Јавно комунално предузеће „Зеленило-Београд“ oрганизовало је данас традиционалну садњу јелки са бусеном које су грађани после празника донели у расаднике предузећа. Суграђанима који су купили јелке са бусеном, а нису имали где да их засаде после празника, „Зеленило“ је дало могућност да јелке донесу у наше расаднике, како би их засадили на површинама где је планирана садња, што су они у великом броју и учинили.

Радницима „Зеленила-Београд“ су у садњи помогли малишани из Предшколске установе 11.април и лекари из Градског завода за јавно здравље Београд. Јелке су засађене на углу улица Марка Челебоновића и Норвешке у насељу Бежанијска коса.

Деца су овом приликом научила због чега је важно чувати животну средину и живи свет који нас окружује , а имали су прилику да виде и како се правилно сади дрвеће и да добију информације како се оно негује после садње. Лекари из Градског завода за јавно здравље су их упознали са здравим животним навикама.

Настави са читањем

ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ НА РЕАЛИЗАЦИЈИ АКЦИЈЕ „УРЕДИМО ЗАЈЕДНО"

          ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ НА РЕАЛИЗАЦИЈИ АКЦИЈЕ „УРЕДИМО ЗАЈЕДНО“

Закључен између:

  • ЈКП „Зеленило-Београд“ из Београда, улица Мали Калемегдан број 8, (у даљем тексту: Зеленило), које заступа Генерални директор Слободан Станојевић, са једне стране и
  • Скупштина станара стaмбeнoг oбjeктa из улицe _________________________ (у даљем тексту: Корисник), коју заступа председник Скупштине станара ____________________________

Настави са читањем

Екипе „Зеленила“ санирају последице ветра

Због јаког ветра који дува у Београду, екипе ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд имају повећан број интервенција.

У току дежурства 05. и 06. фебруара, Оперативни тим за хитне интервенције је санирао преломљена стабла и гране на 41 локацији широм Београда. Већина интервенција вршена је на приватним поседима и површинама које нису у систему одржавања ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд.

Настави са читањем

Засађено ново стабло у Блоку 21

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд топле јануарске дане и повољне временске прилике користи како би на местима, где је то неопходно, физиолошки престарела стабла заменило новим садницама, које ће својом лепотом и виталношћу обрадовати становнике са првим пролећним данима.

Настави са читањем

© ЈКП Зеленило-Београд