Новости

Орезивање стабала испред Народне Скупштине

Обавештавају се грађани, да ће у среду, 09.10.2019.године, радници ЈКП „Зеленило-Београд”, Београд изводити радове на сечи сувих грана, као и сечи два потпуно сува стабла, на зеленим површинама око Народне Скупштине.

Радови ће се изводити уз употребу неопходне механизације.

Такође, на платоу испред Народне Скупштине, радници ЈКП „Зеленило-Београд”, Београд извршиће садњу 5000 комада цветног расада врсте Myosotis.

ЈКП „Зеленило Београд", Београд се овом приликом захваљује свим суграђанима на сарадњи и разумевању.

 

Отворен тринаести традиционални камп на Великом Ратном острву

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд од 7.10. до 10.10. 2018. године, у времену од 10 до 17 часова организује традиционални Јесењи камп на Великом Ратном острву, пределу изузетних одлика.

На кампу ће учествовати представници стручних институција, и око 60 студената и професора са Технолошко – металуршког, Биолошког, Географског, Шумарског, Факултета за примењену екологију „Футура“, Високе туристичке школе, Института за хемију, технологију и металургију и Института за шумарство.

Учеснике кампа су поздравили представници ЈКП „Зеленила-Београд“, Београд, Секретаријата за заштиту животне средине и Завода за заштиту природе Србије.

Циљ кампа је стицање додатног знања ван редовног наставног програма факултета што доприноси ширини сагледавања проблема заштите и очувања културне и природне баштине Србије.

Настави са читањем

Учесници манифестације „Радост Европе” засадили седам стабала у парку „Ушће”

Уз помоћ радника ЈКП „Зеленило-Београд“ , малишани из  21 државe, поводом сусрета „Радост Европе“ садили су млада стабала копривића, која ће будућим генерацијама бити сведок искреног дечјег пријатељства, без граница.

Настави са читањем

Ново игралиште у Учитељском насељу на Звездари

Помоћник градоначелника Београда Александар Марковић и председник општине Звездара Милош Игњатовић посетили су данас реконструисано дечје игралиште у Раљској улици у Учитељском насељу.

Настави са читањем

Радови на уређењу разделне траке на Аутопуту кроз Београд

Обавештавамо Вас да ће ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд у суботу, 21. септембра, вршити радове на зеленој разделној траци Аутопута кроз Београд.

Радови, који ће бити извођени у периоду од 7:30 до 14:30 часова подразумеваће кошење, грабуљање, орезивање шибља, хемијско третирање и чишћење у разделној траци на потезу аутопута од Душановачке пијаце до  петље „Ласта“ у смеру ка Нишу.

За време извођења ових радова биће повремено затварана за саобраћај брза трака на аутопуту.

Молимо суграђане за разумевање и стрпљење.

Заменик градоначелника обишао Велико ратно острво

Заменик градоначелника Горан Весић, генерални директор ЈКП „Зеленило-Београд“ Слободан Станојевић и градска секретарка за заштиту животне средине Ивана Вилотијевић обишли су данас Велико ратно острво. Весић је окарактерисао овом приликом острво као благо и природни драгуљ Београда. Сваке године ово острво се шири, а само током последњих деценија увећано је за педесетак хектара. Оно има немерљив значај за главни град, навео је Весић, јер обилује природним богатством и заштићеним врстама.

Настави са читањем

© ЈКП Зеленило-Београд