Новости

Парк Ушће богатији за 50 нових стабала

Запослени Wiener Städtische осигурања посадили саднице високих лишћара

Компанија Wiener Städtische осигурање је данас спровела акцију садње 50 стабала високих лишћара у београдском парку Ушће и тако скренула пажњу на значај јачања еколошке свести и очувања зелених градских површина.

Настави са читањем

Традиционална садња Новогодишњих јелки

ЈКП „Зеленило-Београд“ организовало је данас, традиционалну садњу Новогодишњих јелки. Посађено је 51 стабло различитих врста четинара које су красиле домове наших суграђана током новогодишњих и божићних празника.

Настави са читањем

Продужавамо живот Новогодишњим јелкама

ЈКП „Зеленило-Београд“ позива суграђане који су се, за украс у свом дому поводом новогодишњих и божићних празника, одлучили за јелку са бусеном, а сада немају где да је засаде да је донесу у наше расаднике који се налазе на локацији Војводе Степе 405 на Вождовцу или Марије Бурсаћ бб у Земуну, најкасније до петка 26.01.2024.године.

 

Јелке ће, наше Предузеће, у оквиру традиционалне акцији садње новогодишњих јелки, посадити на некој од јавних зелених површина.

Овом акцијом, ЈКП „Зеленило-Београд“, указује на значај враћања стабала јелки у природу, јер се тако продужава живот четинара али и истовремено утиче на повећање зелених површина у престоници. Осим тога, садњом ће се оплеменити простор и улепшати окружење.

Суграђани који имају могућности, јелку могу посадити и у својим двориштима,  али морају имати на уму да ће она, у наредним годинама, израсти у високо дрво, па зато пажљиво треба одабрати место за садњу. Такође, мора се водити рачуна да садницу не буду посађене сувише близу објекта или надземних инталација.

© ЈКП Зеленило-Београд