Новости

Редовне мере неге на стаблима у Чубурском парку

 

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд је, данас (15.августа), у Чубурском парку, у складу са редовним Програмом одржавања јавних зелених површина, извршило радове на издизању крошњи и сечи сувих грана на четири стабла (шљива, јавор, бреза и кедар), на једном стаблу липе вршено је обликовање круне стабла, док су четири сува стабла (бор, смрча, кестен и липа) посечена, јер су била ризична за кориснике овог изузетно посећеног парка.

Настави са читањем

Уклањање сувих и ризичних стабала

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд је 10.јула извршило уклањање потпуно сувог стабла липе на углу Француске и Симине улице. Данас су радници овог предузећа уклонили још једно суво стабло липе у Француској улици код броја 24, а током следеће недеље је у плану сеча сувог и оболелог стабла код броја 16 у истој улици. Сва три стабла се секу из безбедносних разлога, због тога што представљају ризик како за пешаке, тако и за возила која пролазе овом веома фреквентном саобраћајницом.

Настави са читањем

Радови на уређењу разделне траке на Аутопуту кроз Београд

Обавештавамо Вас да ће ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд у суботу 27. јула вршити радове на зеленој разделној траци Аутопута кроз Београд.

Радови, који ће бити извођени у периоду од 7:30 до 14:30 часова подразумеваће кошење, окопавање шибља, хемијско третирање и чишћење у разделној траци на потезу аутопута од Душановачке пијаце до  петље „Ласта“ у смеру ка Нишу.

Настави са читањем

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд - уведен интегрисани систем менаџмента (IMS) и именовање као тела за споровођење оцењивања усаглашености дечијих игралишта

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд је стекло сертификат ISO 14001:2015 – Систем менаџмента животне средине, који је издат под акредитацијом водеће светске организације за испитивање, развој и сертификацију TUV Rheinland.

У ЈКП „Зеленило-Београд“ Београд је истовремено спроведен надзор над системом менаџмента квалитетом (QMS) по захтевима стандарда ISO 9001:2015 који је имплементиран у предходној години.

Настави са читањем

Цвећем обојен Београд

ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд је на Аутопуту, поред искључења за Бежанијску косу, направило посебан цветњак, који ће од сада дочекивати све посетиоце града који долазе из правца Аеродрома или испраћати оне који одлазе.

Настави са читањем

Обновљено игралиште у Учитељском насељу

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, извршна директорка за оперативне послове ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд Наташа Шишаковић и председник општине Звездара Милош Игњатовић обишли су данас реконструисано дечје игралиште у Улици Јелене Миоч у Учитељском насељу на општини Звездара.

Радови су изведени на укупној површини од 1.515 m². Постојеће дечје игралиште је потпуно обновљено, и  израђено у складу са најновијим Правилником о безбедности дечјих игралишта и паркова.

Настави са читањем

© ЈКП Зеленило-Београд