Фитнес терени

Реквизити на теренима за обликовање тела нису намењени за употребу корисника млађих од 14 година. Опрема није погодна као дечија играчка ни под каквим околностима. Деца која се налазе на терену за обликовање тела морају бити у пратњи родитеља или старатеља који треба да буду свесни својих одговорности, јер природан инстикт за игру код деце може довести до ситуације и понашања за које опрема за обликовање тела није намењена.

Свеобухватна контрола безбедности терена за обликовање тела коришћењем следећих стандарда:

  • SRPS EN ISO 20957-1: Општи безбедносни захтеви и методе испитивања
  • SRPS EN 957-2: Справе за вежбање ради повећања снаге
  • SRPS EN ISO 20957-4: Клупе за вежбање ради повећања снаге
  • SRPS EN ISO 20957-5: Стационарни бицикли за вежбање и справе са полугом
  • SRPS EN 957-6: Покретне траке
  • SRPS EN 957-7: Машине за веслање
  • SRPS EN ISO 20957-8: Степери, покретне степенице и пењачи
  • SRPS EN ISO 20957-9: Елиптичне справе за вежбање
  • SRPS EN ISO 20957-10: Бицикли за вежбање са фиксираним точком или без њега
  • SRPS EN 1177: Одредивање критичне висине пада

Обухвата:

 • Контролисање пре стављања у употребу - Завршно контролисање
  Провера обухвата контролисање свих безбедносних и функционалних карактеристика дечијег игралишта сагласно референтним стандардима. Обавља се пре предаје игралишта на коришћење.
 • Контролисање пре стављања у употребу - Појединачна верификација
  Провера обухвата контролисање свих безбедносних и функционалних карактеристика појединачног реквизита постављеног на већ постојећем дечијем игралишту сагласно референтним стандардима. Обавља се пре предаје реквизита на коришћење.
 • Контролисање током употребе - редовно контролисање
  Провера обухвата контролисање функционалности, безбедности и стабилности реквизита и опреме на дечијем игралишту. Обавља се периодично у зависности од препоруке произвођача опреме/реквизита
 • Контролисање током употребе - ванредно контролисање
  Провера обухвата контролисање функционалности, безбедности и стабилности реквизита и опреме на дечијем игралишту. Обавља се на захтев кориснка и/или надлежних служби.
 • Контролисање поправки и модификација
  Провера обухвата само реквизите и опрему оштећену услед временских непогода, дотрајалости или оштећења насталих физичком силом, након извршене поправке.

Физичка лица

Све примедбе и жалбе на рад наших екипа за контролу игралишта можете упутити електронском поштом на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или радним даном од 7,30 до 15,30 на телефон 011/2630-506.

Правна лица

Евентуалне рекламацијe на достављене извештаје о контроли дечијих игралишта (за правна лица) можете у писаној форми доставити на адресу:
ЈКП "Зеленило-Београд"
За Службу за атестирање и контролу
Сурчински пут 2
11070 Нови Београд
Или путем електронске поште на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Поред ваших примедби рекламација треба да садржи број и датум извештаја о контроли и предмет контроле.

Поступак са рекламацијама:

Физичка лица

Све примедбе и жалбе на рад наших екипа за контролу игралишта можете упутити електронском поштом на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или радним даном од 7,30 до 15,30 на телефон +381 11 2630 506. Свака примедба или жалба поред предмета примедбе треба да садржи датум, време и приближну адресу када је узрок за примедбу настао. Миломо Вас да наведете вашу e-mail или поштанску адресу да би могли да Вам одговоримо.

Правна лица

Евентуалне рекламацијe на достављене извештаје о контроли дечијих игралишта достављају се у писаној форми на адресу:
ЈКП "Зеленило-Београд"
За Службу за атестирање и контролу
Сурчински пут 2
11070 Нови Београд
Или путем електронске поште на адресу:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. . Поред ваших примедби рекламација треба да садржи број и датум извештаја о контроли и предмет контроле. Рекламације правних лица ће се сматрати валидним искључиво ако је оверена и потписана од стране овлашћеног заступника правног лица.

Одговор на рекламацију

На сваку рекламацију ЈКП Зеленило-Београд, Служба за атестирање и контролу ће у писменој форми одговорити најкасније у року од десет радних дана. Као први дан рока одређеног за доношење одлуке о рекламацији сматра се први радни дан после дана пријема рекламације.

© ЈКП Зеленило-Београд