Безбедност

Јавни простор доступан је свим грађанима и сви чланови заједнице га могу користити према својим потребама.

У складу са европском директивом о општој сигурности производа, Србија се обавезала, да између осталих, поштује и Стандарде који се односе на безбедност дечијих игралишта, терена за обликовање тела и јавних спортских терена.

ЈКП "Зеленило-Београд" је 2013. године основало посебну службу која се стара о безбедности дечијих игралишта, терена за обликовање тела и јавних спортских терена према референтним Стандардима.

Почетком 2014. године Служба је акредитована код Акредитационог тела Србије као контролно тело ауторизовано за контролисање безбедности објеката и опреме како за потребе ЈКП "Зеленило-Београд", тако и за све заинтересоване.

ZnakUsaglasenostiНовембра 2018 године је ступио на снагу Правилник о безбедности дечијих игралишта. Правилник има снагу закона тако да сва убудуће грађена дечија игралишта на јавним површинама морају да задовоље одредбе правилника. Служба за атестирање и контролу ЈКП „ЗеленилоБеоград“ је испунила услове за именовање за контролисање дечијих игралишта и добила право да врши Прву контролу, редовну контролу и ванредну контролу дечијих игралишта.

Служба за атестирање и контролу ЈКП Зеленило-Београд је једино контролно тело у Републици Србији акредитвано за контролу терена и реквизита за обликовање тела и јавних спортских терена. Обим акредитације можете видети ОВДЕ.

Користећи стандарде за оцењивање њихове безбедности омогућавамо деци да искусе све чари игре на начин који спречава повреде са онеспособљавајућим исходом,а у исто време дозвољава да деца искусе одређену дозу ризика која позитивно утиче на њихов развој.

Поступак контролисања се обавља на локацији објекта. За сваки од уграђених реквизита и за сам објекат у целини, примењујући дефинисану листу провере са свим параметрима дефинисаним референтним стандардом, креира извештај о контролисању на које се Сертификат позива.

Sertifikat igralistem Sertifikat fitnes terenm Sertifikat sportski terenm

Ако немате Acrobar Reader можете га преузети са: Adobe Acrobat Reader

Адреса: Булевар Војводе Мишића 83А
Тел: 064/ 881 33 79
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

© ЈКП Зеленило-Београд