• Почетна
  • Новости
  • Градоначелник обишао завршетак прве фазе радова у парку Ушће

Градоначелник обишао завршетак прве фазе радова у парку Ушће

Print Friendly, PDF & Email

Градоначелник Београда Синиша Мали, помоћник градоначелника Борко Милосављевић, главни градски урбаниста Милутин Фолић и директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић обишли су данас завршне радове прве фазе реконструкције парка Ушће.

Градоначелник је приликом обиласка истакао да ће тај део града, нарочито након отварања Музеја савремене уметности, бити у потпуности другачији.

– Овај парк изгледа потпуно другачије него у другој половини августа, када су радови почели. Сада је права зелена оаза са довољно садржаја за наше суграђане. Направили смо седам нових игралишта – за кошарку, одбојку на песку, боћање, бадминтон, а ту је и велики број примарних и секундарних стаза. Постоји и велики број реквизита за теретану на отвoреном, велики број чесми и свега што је потребно грађанима, како би њихов боравак овде био угодан – рекао је Мали.

Према његовим речима, реконструкција парка Ушће највећи је пројекат који ЈКП „Зеленило – Београд” ради од свог оснивања, а уједно и највећа зелена оаза са великим бројем садржаја.

Мали је додао да је постављено 135 стубова са осветљењем и 125 нових клупа, као и видео-надзор на неколико места како би реквизити били сачувани.

– Ово је само завршетак прве фазе радова, а до краја године ће бити направљен зелени лавиринт за наше најмлађе, први у нашој земљи, и сигурно ће бити нова атракција. Следи и наставак радова на атлетској стази у парку, који су већ започети, рекао је Мали.

Градоначелник је додао и да ће дуж „Стазе уметности”, која спаја Блок 16 и Музеј савремене уметности, ове и следеће године, бити постављен велики број скулптура.

Радови на реконструкцији парка Ушће су започети 11. августа ове године, а до петка, 20. октобра, када ће бити отворен и Музеј савремене уметности, биће завршена прва фаза радова.

 У оквиру ове фазе радова, спроведени су сви предвиђени радови унутар Блока 15. Изграђена је стаза „Уметност“, секундарне и терцијарне стазе које имају за циљ повезивање постојећих и нових садржаја, дечије игралиште, седам спортских терена и теретана за вежбање на отвореном.

 

© ЈКП Зеленило-Београд