• Почетна
  • Новости
  • Такмичење радника ЈКП "Зеленило Београд" у естетском обликовању крошњи стабала и живе ограде

Такмичење радника ЈКП "Зеленило Београд" у естетском обликовању крошњи стабала и живе ограде

Print Friendly, PDF & Email

Поводом обележавања 88 година од оснивања ЈКП „Зеленило-Београд“, у току претходна два дана одржано је  традиционално такмичење запослених у орезивању крошњи стабала и живе ограде.

Такмичење у орезивању стабала одвијало се на општини Нови Београд, у блоковима 1, 4, 33, 34  и у Студентском граду, док је такмичење у орезивању шибља, ове године одржано на подручју општине Вождовац, у стамбеним насељима Бањица и Кумодраж 2.

Запослени, који свакодневно предано обављају своје дужности из редовног програма одржавања јавних зелених површина, само на један дан постали су ривали.

Када је у питању орезивање стабала, 22 двочлане екипе, одмеравале су снаге у издизању и естетском обликовању крошњи стабала  са уклањањем и слагањем исечених грана, користећи моторну тестеру, телескопски кресач и ХТП дизалице. Током такмичења орезано је 2354 стабала, а исечена су 24 сува стабла у пет стамбених блокова.

У орезивању шибља надметало се 17 двочланих екипа и том приликом орезано је око 5.000 метара шибља.

Ово такмичење, које, у циљу остваривања уређености међублоковских зелених површина, ЈКП „Зеленило-Београд“ негује од 2006. године, пре свега је прилика да се додатно изврши обиман посао на орезивању како стабала, тако и живе ограде, што доприноси уређенијем и лепшем простору на радост наших суграђана.

Сваке године,  на овај начин буде орезано више од 2000 стабала и неколико хиљада метара шибља у току једног такмичарског дана.

Комисија која је оцењивала такмичаре у орезивању стабала оцењивала је квалитет реза, слагање орезаних грана и количину извршеног посла и овом приликом одабрала најбоље међу најбољима у овој категорији.  Прво место освојила је екипа Погона дрвореди Нови Београд-Земун (Трајковић Драган и Стојаковић Зоран), друго место припало је екипи подручја Вождовац (Васиљковић Саша и Јовановић Миодраг), док је треће место заузела екипа подручја Нови Београд 4 (Дражић Ивица и Шобић Славко).

Комисија задужена за орезивање шибља, оцењивала је естетску вредност орезаног шибља, начин слагања, општи утисак о педантности у раду и количину урађеног посла. Испунивши све критеријуме, заслужену титулу најбољих  понеле су колеге са подручја Савски венац (прво место), подручје Палула 2 (друго место) и подручја Новог Београда 3 (треће место).

© ЈКП Зеленило-Београд