Новости

Започета изградња нове теретане на отвореном на шеталишту 25. мај

ЈКП “Зеленило Београд” започело је радове на изградњи нове теретане на отвореном на шеталишту 25.мај, иза Споменика браниоцима Београда, на општини Стари град. Теретана ће бити изграђена испред постојеће теретане, тако да ће посетиоци овог шеталишта имати на располагању повећан број реквизита за вежбање.

Настави са читањем

Изабрани победници у традиционалној Aкцији „За зеленији Београд“

ЈКП “Зеленило-Београд” је данас доделило захвалнице и награде победницима и учесницима акције „За зеленији Београд“ на завршној свечаности проглашења победника на Малом Калемегдану. Догађају су присуствовали градоначелник Синиша Мали и генерални директор ЈКП „Зеленило Београд“ Слободан Станојевић, као  и многи други градски функционери.

Настави са читањем

Раднице Зеленила раме уз раме са мушким колегама

Уврежено је мишљење да припаднице лепшег пола у  ЈКП „Зеленило Београд“ обављају типично женске послове на одржавању јавних зелених површина, попут садње цвећа, окопавања ружа и чишћења зелених површина, итд. Међутим, оне су ангажоване и на другим задацима за које бисмо, без размишљања, рекли да су тешки и предодређени за њихове мушке колеге.

Настави са читањем

Обновљено дечје игралиште на Славији

Заменица председника Скупштине Београда Андреа Радуловић, заједно са представницима општине Врачар и ЈКП „Зеленило-Београд“, отворила je данас обновљено дечје игралиште на  зеленој површини на Славији, познатој под називом Митићева рупа.

Настави са читањем

Обновљена чесма у Скадарлији

 

Градски менаџер Горан Весић, заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић и генерални директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић обишли су данас обновљену чесму у Скадарлији.

Градски менаџер Горан Весић је подсетио да је рок за завршетак радова био 17. јул, због чега „Зеленилу” захвалио на добро обављеном послу и завршетку радова пре предвиђеног рока. Скадарлија је, према његовим речима, једно од места у Београду које посети скоро сваки туриста.

“Веома је важно да Скадарлија буде уређена у летњем периоду, када велики број туриста обилази српску престоницу. Ово је прва фаза обнове Скадарске улице, док се почетак друге фазе очекује у септембру, када ће почети обнова калдрме, постављање аутентичног мобилијара који је пројектовао архитекта Угљеша Богуновић 1966. године, али и замена  водоводних цеви, које нису мењане годинама” најавио је градски менаџер.

Концепт санације постојећег објекта Скадарлијске чесме заснован је, на принципу свеобухвтаног уређења и ревитализације, уз највећи степен респектовања постојеће архитектонске и функционалне целине као саставног просторног елемента окружења у коме се налази.

Настави са читањем

Још једна нова теретана за вежбање на отвореном на Звездари

У милионском граду какав је Београд, живот се одвија ужурбано, а времена за слободне активности је све мање. Водећи рачуна о потребама савременог човека, ЈКП „Зеленило Београд“ се труди да суграђанима што више приближи садржаје који ће им омогућити да испуне слободно време на отвореном и поведу рачуна о својој кондицији и здрављу, како би могли спремно да одговоре на изазове са којима се свакодневно сусрећу.

Настави са читањем

© ЈКП Зеленило-Београд